Zaterdag 18 juni 2022 om 14 uur te Brugge voordracht: “DE INSULA, EEN HERSENGEBIED MET EEN MOGELIJKE SLEUTELROL IN DE SYMPTOMEN VAN FIBROMYALGIE?”

door professor Jessica Van Oosterwijck,doctor in de revalidatiewetenschappen, hoofddocent UGent.

Naast pijn, ervaren fibromyalgie patiënten vaak ook andere geassocieerde diverse klachten en syndromen. In de zoektocht naar de gemeenschappelijke factor die zowel de pijn als deze andere fenomenen zou kunnen verklaren, kwam een specifieke regio in de hersenen in beeld, namelijk de insula. Deze nieuwe hypothese waarbij verstoringen ter hoogte van de insula een sleutelrol spelen voor het ontstaan van de verscheidene klachten bij fibromyalgie wordt toegelicht tijdens deze lezing. Deze hypothese biedt toekomstmogelijkheden zowel op het vlak van diagnose als voor behandeling van deze patiëntengroep, beide schieten vandaag nog vaak te kort. De lezing wordt gegeven door Jessica Van Oosterwijck, ze is professor in de chronische aandoeningen en pijn aan de UGent en oprichtend lid van de internationale onderzoeksgroep Pain in Motion.

Locatie: CM-gebouw – Koningin Astridlaan 2 – 8200 Sint-Michiels. Ook partners, begeleiders en familie zijn van harte welkom op alle activiteiten. Inkom gratis, niet-leden: €2,50 (betalen met gepast geld).

© 2024 CVS-contactgroep
Oud Vliegveld 14
9250 Waasmunster

Tel.: 0471 822 079 op maandag, woensdag en vrijdag van 18:00 tot 21:00 uur.
Wij danken ixX pharma voor alle steun

Privacybeleid

Webdesign by Eye