Contact en info

Wij krijgen zeer veel vragen en ons dienstbetoon is er in de eerste plaats voor leden. Niet-leden zullen ook een antwoord krijgen maar dat kan wel wat tijd vragen. Wij zijn niet gesubsidieerd en kunnen enkel werken dankzij de bijdragen van de leden. Graag ook begrip voor onze drukbezette vrijwilligers die niet vergoed worden.

Nood aan een gesprek?

Onze mogelijkheden zijn beperkt maar wij kunnen toch op maandag, woensdag en donderdag een gespreksmoment voorzien. Dan kan men van 18:00 tot 21:00 uur terecht op het telefoonnummer 0471 822 079.

Contact via E-mail:

Algemeen:               info@cvscontactgroep.be

Oost-Vlaanderen:    oost-vlaanderen@cvscontactgroep.be

West-Vlaanderen:   west-vlaanderen@cvscontactgroep.be

Limburg:                  limburg@cvscontactgroep.be

of het formulier hier onder:

  Het bestuur.

  Elk jaar heeft, rond einde januari, de “jaarlijkse Algemene Vergadering” plaats. Tijdens die vergadering wordt de Raad van Bestuur bevestigd, al dan niet mits verkiezing van nieuwe bestuursleden. De mandaten worden dan tijdens de eerstvolgende bestuursvergadering eveneens opnieuw toegewezen of bevestigd.

  Vanaf 10 augustus 2018 ziet de Raad van Bestuur als volgt uit:

  Petra Ceuster, Voorzitter.

  Petra is al enkele jaren lid, erin gerold na een voordracht. Tijdens de Bestuursvergadering, volgend op de Bijzondere Algemene Vergadering, werd zij unaniem verkozen tot voorzitter. Zij zag voor het eerst het licht te Brugge op 17 april 1967, is gehuwd, fiere moeder van een dochter en gelukkige oma van twee kleinkinderen. Zij is altijd al een bezige bij geweest maar door gezondheidsproblemen heeft zij haar werk toch moeten opgeven. Zij heeft namelijk CVS, fibromyalgie en de ziekte van Crohn , en dat al zes jaar lang. Zij woont in Zedelgem.

  Penningmeester.

  Wij zijn op zoek naar een kandidaat …

  Gaby Deprez, Stichtend Lid, Secretaris.

  Gaby is van Bellegem (West-Vlaanderen).  Zij zet zich graag in voor vrijwilligerswerk. Na haar loopbaan in het onderwijs is daar nu ook meer tijd voor. Gaby is geboren te Doornik op 23 juni 1955, is gehuwd en heeft twee zonen.

  Joris Tas, Stichtend Lid, Ondervoorzitter.

  Joris werd pas in 2011 bestuurslid met een ondersteunende functie vermits hij zelf geen CVS-patiënt is. Hij is van Waasmunster (O. Vl.) en nog actief als consultant in de maritieme wereld. Hij werd geboren te Antwerpen op 15 mei 1946, is gehuwd en vader van twee dochters (een tweeling).

  Miet Roggeman, Lid Raad van Bestuur.

  Miet is al een geruime tijd een trouwe medewerkster in het lokale Oost-Vlaamse bestuur. Zij werd geboren te Dendermonde op 20 april 1957 en woont in Grembergen. Zij is naast haar taak in het (lokale) bestuur vooral bezig met kruiden maar haar dochter en 2 zonen evenals haar kleindochter en 3 kleinzonen blijven haar hoogste prioriteit.

  Katrien Peremans, lid Raad van Bestuur.

  Katrien is geboren op 18 september 1985 te Brugge en wonend te Eke (Oost-Vlaanderen). Ze heeft een achtergrond in kunstgeschiedenis, maar legde de focus op muziek en creatieve therapie. Katrien geeft les in haar eigen muziekklas, De Droomtrap. Ze heeft een grote liefde voor poëzie en literatuur. Ze houdt van eenvoud, authenticiteit en zachtheid tussen mensen. Dit geeft haar de nodige kracht in het leven met haar zenuwspierziekte HSP en chronische vermoeidheid.

  De Vereniging.

  Wat is CVS/ME?

  ME (Myalgische Encefalomyelitis) is de oude benaming voor CVS. Er bestond een tendens om deze terug te gebruiken om CVS uit de psychische context te halen. Ten onrechte, want het zijn geen identieke pathologieën. Anderzijds is het wel noodzakelijk CVS te erkennen als complexe aandoening, die sterk lichaam en geest belast, waarvoor de wetenschap nog geen oorzaak heeft gevonden.

  Wellicht daardoor bestaat er maatschappelijk nog veel onbegrip met als gevolg dat patiënten zich vaak in de anonimiteit verschuilen.

  Er wordt gewerkt aan een multidisciplinaire aanpak en holistische benadering, momenteel nog steeds de enige mogelijkheid om voor stabiliteit en beterschap te kunnen zorgen.

  De impact van CVS/ME.

  Het lichaam is niet meer opgewassen tegen inspanningen, zelfs na eenvoudige taken.

  Bovendien is fysieke recuperatie onvoldoende, net zo min na rust, waardoor het dagdagelijkse functioneren moeilijk – zo niet onmogelijk – wordt.

  CVS/ME is daardoor niet alleen medisch, maar ook een sociaal en zelfs juridisch probleem.

  Dit kan zelfs leiden tot familiale en financiële moeilijkheden.

  © 2021 CVS-contactgroep
  Oud Vliegveld 14
  9250 Waasmunster

  Tel : 0471 822 079 bij voorkeur maandag, woensdag en donderdag van 18:00 tot 21:00 uur
  Wij danken ixX pharma voor alle steun

  Privacybeleid

  Webdesign by Eye