Wat betekenen de cornonamaatregelen van de overheid als je een chronische aandoening hebt?

Het VPP deelt ons het volgende mee:

Wat betekenen de coronamaatregelen van de overheid als je een chronische aandoening hebt? Deze tijden zijn niet evident, zeker niet voor mensen met een chronische aandoening. Alle consultaties, testen en niet dringende medische  ingrepen worden uitgesteld. Wat betekent dit als je een chronische aandoening hebt en voor behandelingen naar het ziekenhuis moet? Kan je hiervoor nog terecht in het ziekenhuis?

Hierover kregen we volgende informatie van de overheid:
– Alle niet dringende raadplegingen, onderzoeken en ingrepen worden geannuleerd.
– Al wat levensnoodzakelijk of bij onderbreking van therapie levensbedreigend is, kan verder gezet worden. Denk bijvoorbeeld aan kankerbehandelingen, dialyse …
– Therapieën die bij stopzetting tot een verslechtering van de gezondheidstoestand leiden, kunnen dus verder gezet worden. Dit geldt zowel voor lichamelijke als psychische aandoeningen.
– Alle maatregelen inzake hygiëne en sociaal aanvaardbare afstand houden bij behandelingen moeten strikt toegepast worden.

Vraag je je af of je afspraak of behandeling kan doorgaan? Neem dan contact op met je behandelend arts of met de afdeling in het ziekenhuis waar je normaal gezien verzorgd wordt!

Wil je meer  informatie over de maatregelen in het kader van het coronavirus? Neem dan een kijkje op onderstaande betrouwbare websites: www.info-coronavirus.be/nl/
www.vrt.be/vrtnws/nl/
www.vlaanderen.be/nieuwsberichten/coronavirus-covid-19

Ontvang je een persoonlijk-assistentiebudget (PAB) of persoonsvolgend budget (PVB) of maak je gebruik van de diensten van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH)? Neem dan een kijkje op de website van het VAPH voor meer informatie over de maatregelen in het kader van het coronavirus.
© 2020 CVS-contactgroep
Oud Vliegveld 14
9250 Waasmunster

Tel : 0471 822 079 bij voorkeur maandag, woensdag en donderdag van 18:00 tot 21:00 uur
Wij danken ixX pharma voor alle steun

Privacybeleid

Webdesign by Eye
Scroll Up