Verslag “Nationale Raad” georganiseerd door Samana: een speeddate met politici.

De CVS-contactgroep was ook vertegenwoordigd op de “Nationale Raad”. De bedoeling was om te peilen naar de plannen van de voornaamste partijen: hoe zouden zij werken aan ondersteuning voor chronisch zieken?

Wij moesten niet, zoals gebruikelijk, van politicus naar politicus doorschuiven, maar zij wél langs ons. Er waren daarvoor 5 tafels voorzien, elk met een specifiek onderwerp.

In de namiddag schoven wij mee aan de tafel met het onderwerp re-integratie. Jammer genoeg – maar wel begrijpelijk – was er geen ruimte voor individuele vragen.

Vanzelfsprekend was deze “Nationale Raad” georganiseerd in functie van de komende verkiezingen en pasten de antwoorden in dat kader. Samana heeft een degelijk verslag opgesteld over deze “ontmoeting” dat u hier kan downladen.

Toch willen wij enkele zaken nuanceren: het viel ons bijvoorbeeld op dat alle politici uiteindelijk belandden bij “stress” en “burnout”, geen chronische ziekten dus. Over dit onderwerp er komt trouwens in het volgend nummer van Immuun een column van de ondervoorzitter. Verder benadrukken zij allemaal dat niet alle punten uit het regeerakkoord gerealiseerd werden.

JT

© 2022 CVS-contactgroep
Oud Vliegveld 14
9250 Waasmunster

Tel : 0471 822 079 bij voorkeur maandag, woensdag en donderdag van 18:00 tot 21:00 uur
Wij danken ixX pharma voor alle steun

Privacybeleid

Webdesign by Eye