WIJZIGING OPROEP! Wij bevelen studente Charlotte Van Belle zeer sterk aan in verband met de “Eerstelijnszorg”.

Na feedback van een aantal deelnemers en een technisch probleem moest de PCFS-vragenlijst licht gewijzigd worden. Dit betekent dat de rekrutering moet herbeginnen. De rekrutering wordt dan ook verlengd tot 31 juli. De aangepaste vragenlijsten vindt u onder de link: https://www.enquete.ugent.be/survey322/index.php/392396?lang=nl

Charlotte Van Belle is studente in de opleiding “Master in de Gezondheidsbevordering” aan de Universiteit van Gent. Het is de bedoeling om haar masterproef de Primary Care Functioning Scale (PCFS) te valideren. Dit is een vragenlijst die het functioneren meet van personen met één of meer chronische aandoeningen (leeftijd van 50 jaar of ouder).

Het doel is om deze vragenlijst uiteindelijk te implementeren binnen de eerstelijnszorg en op die manier de zorg meer patiënt- en persoonsgericht te maken zodoende het functioneren van de patiënten doorheen de tijd te kunnen opvolgen. Over de eerstelijnszorg hadden wij het in dit ledenblad al eerder. Het is nog steeds zo dat, specifiek in ons geval patiënten die de diagnose CVS/ME en fibromyalgie krijgen, zij uit het ziekenhuis buitenkomen met aanbevelingen voor de behandeling maar niet weten waarnaartoe in hun omgeving. Wij hebben dit ook aangekaart tijdens de opstelling van het advies – betreffende CVE/ME – van de Hoge Gezondheidsraad. Daarom moeten wij deze studente steunen!

Praktisch: eerst moet deze vragenlijst gevalideerd worden en door zoveel mogelijk mensen worden ingevuld. Concreet zoekt zij met één of meer chronische aandoeningen (leeftijd van 50 jaar of ouder) die 30 à 40 minuten van hun tijd willen geven om de vragenlijst eenmalig in te vullen. Er worden algemene vragen gesteld en vragen over het functioneren (lichamelijke en geestelijke functies, activiteiten, omgeving, participatie en persoonlijkheid). Voor sommigen is de vermelde duurtijd allicht te lang en om die reden is het programma om de vragenlijsten in te vullen zo ingesteld dat mensen de vragenlijst kunnen verlaten en later verder invullen waar ze gebleven waren op.

Bij vragen kun je terecht bij Charlotte op het email adres (Charlotte.VanBelle@UGent.be of op het telefoonnummer 0472 90 47 37.

© 2022 CVS-contactgroep
Oud Vliegveld 14
9250 Waasmunster

Tel : 0471 822 079 bij voorkeur maandag, woensdag en donderdag van 18:00 tot 21:00 uur
Wij danken ixX pharma voor alle steun

Privacybeleid

Webdesign by Eye