Oproep aan personen met chronische pijn

Eva Pyfferoen, student binnen de opleiding Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de Universiteit Gent schrijft, samen met twee andere studenten, de masterproef rond een lopende studie over chronische pijn aan de Universiteit Gent onder begeleiding van Prof. Dr. Jessica Van Oosterwijck. Deze laatste is ons welbekend en hield onlangs nog een voordracht bij ons. Wij namen eerder ook deel aan haar studies.

Heeft u last van chronische pijn? Dan kan u ons helpen bij onze wetenschappelijke studie aan Universiteit Gent! Wij onderzoeken of de nociceptieve flexie reflex (d.i. de terugtrek reflex die optreedt bij een pijnlijke prikkel) gebruikt kan worden om centrale sensitizatiepijn (d.i. ten gevolgde van een verhoogde gevoeligheid van het centrale zenuwstelsel) vast te stellen. 

Doelgroep: 

– Personen met nekpijn, rugpijn of fibromyalgie
– Mannen en vrouwen, maar vrouwen mogen niet zwanger of <1 jaar bevallen zijn en geen borstvoeding geven
– 18-65 jaar
– Buiten de pijnklachten mag u geen ernstige medische aandoeningen hebben
– BMI <35 

Indien u na een korte online screeningsvragenlijst in aanmerking komt voor studie deelname, zal u uitgenodigd worden om:
– Eenmalig enkele gezondheidsgerelateerde vragenlijsten in te vullen (duur: 1 uur, locatie: online)
– Eenmalig naar UGent te komen voor de evaluatie van uw nociceptieve flexie reflex (a.d.h.v. elektrische prikkels), alsook uw gevoeligheid voor thermische (warme/koude) en mechanische (druk) prikkels (duur: 5 uur, locatie: Campus UZ Gent) 

Zin om deel te nemen? Vul dan meteen de prescreening vragenlijst in via deze link: https://redcap1.ugent.be/surveys/?s=KYRC4W4AY8  

Heeft u vragen of wenst u meer informatie? Contacteer ons dan via e-mail: nfr.ugent@gmail.com  

Alvast bedankt voor uw interesse! 

Zie ook bijgaande flyer.

© 2023 CVS-contactgroep
Oud Vliegveld 14
9250 Waasmunster

Tel : 0471 822 079 bij voorkeur maandag, woensdag en donderdag van 18:00 tot 21:00 uur
Wij danken ixX pharma voor alle steun

Privacybeleid

Webdesign by Eye