“MyHealthViewer”: het persbericht van het Vlaams Patiëntenplatform

Ingekort persbericht van 27 november 2018:

Vandaag werd de MyHealthViewer (MHV) gelanceerd. Op dit patiënten portaal kunnen burgers o.a. hun medicatieschema, vaccinaties, bevolkingsonderzoeken, het dossier van Kind & Gezin over hun kinderen en een samenvatting van het patiëntendossier (Sumehr) bekijken.

De MyHealthViewer is gebruiksvriendelijker dan zijn voorganger, de PatientHealthViewer (PHV). “Het nieuwe portaal kan je online bekijken op www.myhealthviewer.be. De vorige versie moest je downloaden op de site van je ziekenfonds” legt Ilse Weeghmans, directeur van het Vlaams Patiëntenplatform, uit. De ziekenfondsen ontwikkelden dit patiënten portaal samen met het Vlaams agentschap Zorg en Gezondheid. Voor het Vlaams Patiëntenplatform is het belangrijk dat patiënten gegevens over hun gezondheid kunnen inkijken. Een patiënt die goed geïnformeerd is, staat sterker om samen met de arts beslissingen te nemen over zijn of haar behandeling.

“Het is belangrijk dat burgers nu nog maar één keer moeten inloggen om hun gegevens te bekijken en dat dit nieuwe portaal gelinkt wordt aan het federale portaal Mijngezondheid.belgie.be” zegt Ilse Weeghmans. “Eén geïntegreerd platform waarop alle gezondheidsinformatie van de patiënt staan, is voorlopig nog toekomstmuziek, maar we zijn alweer een stap dichterbij.”

Het Vlaams Patiëntenplatform was nauw betrokken bij de ontwikkeling van het patiëntvriendelijk medicatieschema, dat ook te raadplegen is via de MyHealthViewer. Ook voor de verdere ontwikkeling van de MyHealthViewer hoopt het Vlaams Patiëntenplatform dat er een gebruikerscommissie zal wordt opgericht. Die moet erover waken dat er bij de verdere uitrol van de MyHealthViewer aandacht is voor de inbreng van de patiënt.

© 2022 CVS-contactgroep
Oud Vliegveld 14
9250 Waasmunster

Tel : 0471 822 079 bij voorkeur maandag, woensdag en donderdag van 18:00 tot 21:00 uur
Wij danken ixX pharma voor alle steun

Privacybeleid

Webdesign by Eye