Mededeling van de Belgische apothekers.

Over een volledig en up to date medicatieschema beschikken, is essentieel als je lijdt aan een chronische aandoening. Niet alleen voor de zorgverleners die gewoonlijk voor je zorgen, ook bij elke ziekenhuisopname. Het is immers een waardevol hulpmiddel om je in alle veiligheid optimale zorg te kunnen verlenen. Daar herinnerden de ziekenhuizen onlangs nog aan. De behandeling van de COVID 19 infectie vergt toediening van geneesmiddelen die ernstige interacties kunnen veroorzaken met je gebruikelijke medicatie of zelfzorggeneesmiddelen die je op eigen initiatief neemt. Je kan daar dus maar beter op voorzien zijn.

Heb je een huisapotheker gekozen? Dat is een goed idee! Hij is inderdaad degene die in de eerstelijnsgezondheidszorg de functie heeft om je van een volledig en up to date medicatieschema te voorzien.

Aarzel niet om hem te contacteren! Je kan dat zelf doen of vragen aan een familielid of een andere mantelzorger die je daarvoor aanspreekt. Je mag rekenen op je huisapotheker om je een correct schema te bezorgen. Wanneer nodig zal hij het aanpassen in overleg met je huisarts.

Als je toch niet aan een medicatieschema geraakt, denk er dan aan om altijd de contactgegevens van je huisapotheker op zak te houden en geef ze ook door aan je familie of mantelzorger. Dan kunnen de zorgverleners in het ziekenhuis gemakkelijk contact met hem opnemen. Je huisapotheker is er voor jou. Zeker nu!

www.apotheek.be

© 2020 CVS-contactgroep
Oud Vliegveld 14
9250 Waasmunster

Tel : 0471 822 079 bij voorkeur maandag, woensdag en donderdag van 18:00 tot 21:00 uur
Wij danken ixX pharma voor alle steun

Privacybeleid

Webdesign by Eye
Scroll Up