BEVRAGING PATIËNTVEILIGHEID … ERVARING VAN DE PATIËNT METEN

Als patiënt heb je recht op een kwaliteitsvolle zorg. Dit wil zeggen dat ziekenhuizen en zorgverleners hun patiënten optimaal en veilig behandelen. Ondanks de inspanningen die ziekenhuizen en zorgverleners leveren om de patiënt veiligheid te garanderen, loopt er toch af en toe iets fout.

Om patiëntveiligheid te verbeteren is het meten en verzamelen van gegevens zeer belangrijk. Eén van de manieren waarop dit gebeurt is aan de hand van patiënt gerapporteerde uitkomsten. Patiënten hebben namelijk een uniek en waardevol perspectief op het gezondheidszorgproces. Gegevens die verzameld worden bij patiënten zijn dan ook zeer nuttig om uit te leren en het systeem te verbeteren.

Omwille van het belang van patiënt gerapporteerde uitkomsten werd een OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling) project met betrekking tot het meten van ervaringen over patiëntveiligheid opgestart. Binnen dit project wordt een vragenlijst uitgewerkt om uiteindelijk in verschillende Europese landen te gebruiken. Daarom willen wij weten welke vragen of elementen terug moeten komen in een vragenlijst over de ervaring van de patiënt in verband met patiëntveiligheid. Geef dus aan in welke mate je vindt dat deze elementen bij patiënten bevraagd kunnen worden. Je kan de enquête invullen via deze link https://nl.surveymonkey.com/r/patientveiligheid-bevraging.

In deze enquête wordt overwegend de hij-vorm gebruikt. Vanzelfsprekend worden daarmee zowel mannen als vrouwen bedoeld. Deze keuze werd gemaakt om de tekst vlot en eenvoudig leesbaar te maken.

Bij vragen of opmerkingen kan je contact opnemen via jeroen.brouwers@vlaamspatientenplatform.be of 016 23 05 26.

Alvast heel erg bedankt voor je deelname!

© 2019 CVS-contactgroep
Oud Vliegveld 14
9250 Waasmunster

Tel : 0471 822 079 bij voorkeur maandag, woensdag en donderdag van 18:00 tot 21:00 uur
Wij danken ixX pharma voor alle steun

Privacybeleid

Webdesign by Eye
Scroll Up