Wat wij zoal doen … OPROEP

In ons ledenblad “Immuun” citeren wij vaak uit de “Nieuwsflits”, van het Vlaams Patiënten Platform, wanneer wij van oordeel zijn dat het onderwerp onze leden kan aanbelangen. In het volgende nummer (50) bijvoorbeeld de vraag: “Heb jij al een huisapotheker?”.

Maar wij kijken ook naar de oproep in verband met de “Werkgelegenheid”. Deze oproep is in feite gericht naar het bestuur van de vereniging maar wij krijgen graag reacties van onze leden die wij in ons antwoord verwerken zodat onze inbreng gefundeerd is.

Bezorg ons je tips & tricks over werken met een chronische aandoening: Wie een chronische ziekte heeft, krijgt op de werkvloer soms te maken met vragen van collega’s en van de werkgever. Dat kunnen vragen zijn over praktische zaken zoals: welke ondersteuning heb je nodig op het werk om je beter te voelen? Of vragen over wat jouw aandoening precies inhoudt. Om een antwoord te bieden op deze vragen wil het VPP samen met de patiëntenverenigingen een informatiebrochure ontwikkelen waar je advies uithaalt of die je kan meenemen naar je werk en aan je collega’s en werkgever kan bezorgen. De brochure zou een aantal tips & tricks bevatten over werken met een chronische aandoening. Daarnaast willen we ook voor elke vereniging ruimte voorzien om informatie specifiek over hun aandoening op te nemen. Om praktische tips & tricks over ‘werken met een chronische aandoening’ te verzamelen, roepen we graag jullie hulp in. Heeft jouw vereniging bijvoorbeeld al zo’n brochure of staan er misschien op jullie site enkele tips? Geeft je vereniging mondeling advies op basis van de ervaringen van andere patiënten? Laat het ons weten! Zo kunnen we alvast de beschikbare informatie verzamelen. We verkennen en bekijken graag samen met de verenigingen hoe we de inhoud kunnen vorm geven.

Graag reacties via onze site of ons E-mail adres immuun@cvscontactgroep.be waarvoor bij voorbaat dank.

 

© 2018 CVS Contactgroep VZW
Carmersstraat 176
8000 Brugge

Tel : 050 / 67 84 80 bij voorkeur op werkdagen tussen 19u en 22u
Wij danken ixX pharma voor alle steunWebdesign by Eye
Scroll Up