Contact en info

Nood aan een gesprek?

Onze mogelijkheden zijn beperkt maar wij kunnen toch alle werkdagen een gespreksmoment voorzien.

Van maandag tot en met vrijdag kun je van 19 tot 21 uur terecht op het telefoonnummer 050 67 84 80 of 0472 70 21 63.

Contact via E-mail:

Algemeen:               info@cvscontactgroep.be

Oost-Vlaanderen:    oost-vlaanderen@cvscontactgroep.be

West-Vlaanderen:   west-vlaanderen@cvscontactgroep.be

of het formulier hier onder:

 

Het bestuur.

Elk jaar heeft, rond einde januari, de “jaarlijkse Algemene Vergadering” plaats. Tijdens die vergadering wordt de Raad van Bestuur bevestigd, al dan niet mits verkiezing van nieuwe bestuursleden. De mandaten worden dan tijdens de eerstvolgende bestuursvergadering eveneens opnieuw toegewezen of bevestigd.

Voor 2017 ziet het bestuur er als volgt uit:

Geert

Geert Meersdom, Voorzitter.
Geert is Stichtend Lid.

 

Marleen

Marleen Van Loo, Penningmeester.

Bestuurslid sinds 2016 en eveneens regionaal bestuurslid voor West-Vlaanderen. Zij is van Assebroek (Brugge). Zij kreeg meteen een verantwoordelijke taak toegewezen en is in het Brugse eveneens actief als administratief assistent bij de overheid. Haar passie is creatief bezig zijn. Zij is geboren op 12 september 1964 te Brugge, gescheiden, moeder van 2 volwassen dochters en baasje van Milou (de kattin).

 Gaby 3

Gaby Deprez, Secretaris.

Gaby is eveneens stichtend lid. Ze is van Bellegem (West-Vlaanderen).  Zij zet zich graag in voor vrijwilligerswerk. Na haar loopbaan in het onderwijs is daar nu ook meer tijd voor. Gaby is geboren te Doornik op 23 juni 1955, is gehuwd en heeft twee zonen.

Joris

Joris Tas, Stichtend Lid, Ondervoorzitter.

Joris is ook Stichtend Lid maar werd pas in 2011 bestuurslid met een ondersteunende functie vermits hij zelf geen CVS-patiënt is. Hij is van Waasmunster (O. Vl.) en nog actief als consultant in de maritieme wereld. Hij werd geboren te Antwerpen op 15 mei 1946, is gehuwd en vader van twee dochters (een tweeling).

Petra Ceuster

 

Bertout Hellemans

De Vereniging.

Wat is CVS/ME?

ME (Myalgische Encefalomyelitis) is de oude benaming voor CVS. Er bestond een tendens om deze terug te gebruiken om CVS uit de psychische context te halen. Ten onrechte, want het zijn geen identieke pathologieën. Anderzijds is het wel noodzakelijk CVS te erkennen als complexe aandoening, die sterk lichaam en geest belast, waarvoor de wetenschap nog geen oorzaak heeft gevonden.

Wellicht daardoor bestaat er maatschappelijk nog veel onbegrip met als gevolg dat patiënten zich vaak in de anonimiteit verschuilen.

Er wordt gewerkt aan een multidisciplinaire aanpak en holistische benadering, momenteel nog steeds de enige mogelijkheid om voor stabiliteit en beterschap te kunnen zorgen.

De impact van CVS/ME.

Het lichaam is niet meer opgewassen tegen inspanningen, zelfs na eenvoudige taken.

Bovendien is fysieke recuperatie onvoldoende, net zo min na rust, waardoor het dagdagelijkse functioneren moeilijk – zo niet onmogelijk – wordt.

CVS/ME is daardoor niet alleen medisch, maar ook een sociaal en zelfs juridisch probleem.

Dit kan zelfs leiden tot familiale en financiële moeilijkheden.

 

De CVS-contactgroep is lid van:

Logo_Vlaamse-Pijnliga_QVPP

 

© 2018 CVS Contactgroep VZW
Carmersstraat 176
8000 Brugge

Tel : 050 / 67 84 80 bij voorkeur op werkdagen tussen 19u en 22u
Wij danken ixX pharma voor alle steunWebdesign by Eye
Scroll Up