16 maart 2018: een bijzondere ontmoeting met Lode Aerts, Bisschop van Brugge, voor onze Leden

Beste Leden,

“in broosheid dragen en gedragen worden”

Via deze Website vroegen wij jullie reeds om 16 maart 2018 vrij te houden in jullie agenda. Informatie over een bijzondere ontmoeting zou volgen ….

Wij weten hoe belangrijk het is voor chronisch zieken – en CVS-patiënten in het bijzonder – geloofd te worden door de omgeving, niet alleen door huisartsen maar ook en vooral door familie, vrienden en collega’s.

“Geloven”, door zowel de omgeving als door de patiënt zelf, is dan ook als het ware de sleutel van een deur naar een andere beleving ….

Wie geconfronteerd wordt met ziekte, krijgt vroeg of laat te maken met zingevingsvragen. Waarom ik, waarom moet mij dit overkomen, heeft het leven nog zin, …? Er bestaan geen pasklare antwoorden op deze vragen. De confrontatie met kwetsbaarheid en broosheid werpt ons terug naar de essentie van ons bestaan.

Doorheen deze moeilijkheden is het belangrijk voor chronisch zieken en CVS-patiënten in het bijzonder, gedragen en gesteund te worden door de omgeving. Menselijke aandacht en betrokkenheid zijn zeer belangrijk om een negatieve spiraal te doorbreken. Sommigen mensen vinden tastend en zoekend ook kracht en steun in hun geloof.

Bisschop Lode Aerts reikt ons, vanuit christelijk perspectief, een aantal gedachten aan die ons kunnen helpen bij onze zoektocht naar zingeving in confrontatie met ziekte of handicap.

Praktisch informatie:

 • De Bisschop gaat in op de vraag van de CVS-contactgroep, welke met de gewaardeerde medewerking van Samana, deze ontmoeting organiseert.
 • De ontmoeting gaat door op 16 maart 2018 van stipt 14 tot 17 uur in de Raadszaal van het West-Vlaamse provinciehuis Boeverbos, Koning Leopold III-laan 41 te 8200 Sint-Andries-Brugge. Deze locatie is rolstoeltoegankelijk, er is een ruime parking en openbaar vervoer vanaf het station (details volgen later).
 • Na de ondersteunende boodschap van de Bisschop volgt een vraagstelling met een panel waarin naast de Bisschop ook vertegenwoordigers van lokale besturen, patiëntenorganisaties, wetenschappelijk onderzoek en de industrie zetelen.
 • De deelname is gratis maar vooraf inschrijven wel verplicht en kan vanaf nu via het E-mail adres immuun@cvscontactgroep.be of het E-mail formulier onder de tab [Contact & Info] op deze site of nog via de telefoonnummers 056/20 36 90 en 473/212 691.
 • Vragen aan het panel dienen ook vooraf ingediend te worden wat ook reeds kan via dezelfde weg als de inschrijving. Men dient bij de vraag wel te vermelden aan wie in het panel de vraag gericht is.
 • Het programma ziet er als volgt uit:
 • 13u00 – 13u55: aankomst deelnemers14u00 stipt:       dhr. Peter Gielen, Trefpunt Zelfhulp, kondigt het begin aan.14u05 – 14u10: dhr. Guido Decorte, eerste gedeputeerde van de Provincie West-Vlaanderen, opent de vergadering.

  14u10 – 14:15:  Geert Meersdom, voorzitter CVS-contactgroep verwelkomt de Bisschop.

  14u15 – 15u30: Lode Aerts, Bisschop van Brugge reikt enkele gedachten aan.

  15u30 – 16u00: pauze, muzikaal opgeluisterd door mevr. Sofie Bauwens.

  16u00 – 16u05: voorstelling panel door dhr. Peter Gielen.

  16u05 – 16u50: vragen behandeling door het panel. De samenstelling wordt later meegedeeld.

  16u50 – 17u00: dankwoord door Joris Tas, ondervoorzitter CVS-contactgroep.

  17u00:                    einde.

Wacht niet te lang met inschrijven: het aantal plaatsen is beperkt!

Gelieve bij uw inschrijving het volgende te vermelden, waarvoor welgemeende dank bij voorbaat:

 • uw naam en voornaam evenals naam en voornaam van alle personen die u eventueel vergezellen om de organisatie ter plaatse vlotter te laten verlopen;
 • hoe wij u kunnen bereiken ingeval van een wijziging;
 • of u rolstoelgebruiker bent;
 • indien u van Oost-Vlaanderen (grote omgeving Dendermonde) komt of u geïnteresseerd bent de verplaatsing per autobus te maken. Bedenk wel dat deze enkel ingelegd wordt bij voldoende inschrijvingen! 
© 2018 CVS Contactgroep VZW
Carmersstraat 176
8000 Brugge

Tel : 050 / 67 84 80 bij voorkeur op werkdagen tussen 19u en 22u
Wij danken ixX pharma voor alle steunWebdesign by Eye
Scroll Up