16 maart 2018: een bijzondere ontmoeting voor onze Leden

Beste Leden,

Zin van geloven bij ziekte.

Via deze Website vroegen wij jullie reeds om 16 maart 2018 vrij te houden in jullie agenda. Informatie over een bijzondere ontmoeting zou volgen ….

Wij weten hoe belangrijk het is voor chronisch zieken – en CVS-patiënten in het bijzonder – geloofd te worden door de omgeving, niet alleen door huisartsen maar ook en vooral door familie, vrienden en collega’s.

“Geloven”, door zowel de omgeving als door de patiënt zelf, is dan ook als het ware de sleutel van een deur naar een andere beleving ….

In de hedendaagse maatschappij worden mensen vaak geconfronteerd met beperkingen door ziekte, tegenslagen, … waardoor zij slechts gedeeltelijk kunnen participeren aan het leven.

Dit kan ook leiden tot situaties met een chronisch karakter, die voor een negatieve spiraal doorheen hun leven zorgt. Elk individu streeft naar de beste invulling voor zijn/haar bestaan! Deze personen gaan daarom aankloppen bij artsen, therapeuten, verenigingen, enz.…

Sommige mensen vinden ook kracht en steun in hun geloof. Daarover zal de Bisschop van Brugge, Lode Aerts, op die datum enkele gedachten aanreiken.

Praktisch informatie:

  • De Bisschop gaat in op de vraag van de CVS-contactgroep, welke met de gewaardeerde medewerking van Samana, deze ontmoeting organiseert.
  • De ontmoeting gaat door op 16 maart 2018 van stipt 14 tot 17 uur in de Raadszaal van het West-Vlaamse provinciehuis Boeverbos, Koning Leopold III-laan 41 te 8200 Sint-Andries-Brugge. Deze locatie is rolstoeltoegankelijk, er is een ruime parking en openbaar vervoer vanaf het station (details volgen later).
  • Na de ondersteunende boodschap van de Bisschop volgt een debat met een panel waarin naast de Bisschop ook vertegenwoordigers van lokale besturen, patiëntenorganisaties, wetenschappelijk onderzoek en de industrie zetelen.
  • De deelname is gratis maar vooraf inschrijven wel verplicht en kan vanaf nu via het E-mail adres immuun@cvscontactgroep.be of het E-mail formulier onder de tab [Contact & Info] op deze site of nog via de telefoonnummers 056/20 36 90 en 473/212 691.
  • Vragen aan het panel dienen ook vooraf ingediend te worden wat ook reeds kan via dezelfde weg als de inschrijving. Men dient bij de vraag wel te vermelden aan wie de vraag gericht is (Bisschop, lokale besturen, patiëntenorganisaties, wetenschappelijk onderzoek of de industrie).

Wacht niet te lang met inschrijven: het aantal plaatsen is beperkt!

© 2017 CVS Contactgroep VZW
Carmersstraat 176
8000 Brugge

Tel : 050 / 67 84 80 bij voorkeur op werkdagen tussen 19u en 22u
Wij danken ixX pharma voor alle steunWebdesign by Eye
Scroll Up